Activiteiten

Waarde Reünist,

Graag nodigen wij u uit om te vieren dat het op zondag 3 oktober 2021, 447 jaar geleden is dat de stad Leiden werd bevrijd van de Spanjaarden.

Inmiddels is het alweer 2 jaar geleden dat wij elkaar mochten ontmoeten, maar wij zijn erin geslaagd om voor onze viering een plek en een formule te vinden waar wij geheel kunnen voldoen aan de huidige Corona regels. Wij zijn daarom zeer verheugd Leidens Ontzet, zoals pre-Corona gebruikelijk was, gezamenlijk te vieren met de in Amsterdam wonende of werkende Leidse Reünisten.

Wij willen ons lid, Gerrit Key, exploitant van de Zuiderkerk, in het bijzonder bedanken om dit mede mogelijk te maken. Gerrit is zo vriendelijk ons de Zuiderkerk ter beschikking te stellen voor dit evenement met borrel hutspot.

Wij zijn er trots op dat wij in deze bijzondere tijden het Leidens Ontzet zullen vieren op een plek en in een stijl die burgemeester van der Werf, de Watergeuzen en Willem van Oranje tevreden zou stemmen.

De borrel en diner vindt dit jaar plaats op maandag 4 oktoberHet verloop van de avond is als volgt:

– 17.26 uur – inloop
– 17.26 – 19.00 uur – borrel
– 19.00 uur – diner met haring, wittebrood en hutspot
– 21.00 uur – koffie
– 21.30 uur – einde

Locatie

Zuiderkerk Amsterdam
Zuiderkerkhof 72

1011 WB Amsterdam

Kosten

Voor het diner en drank vragen wij een vergoeding van 30 . In de aanloop naar het event zullen wij hier een betaallink voor sturen. Het is niet mogelijk om ter plekke contant te betalen of te pinnen.

COVID-19

Wij houden de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten. Graag verzoeken wij u uw vaccinatiebewijs bij de hand te houden en te tonen bij de ingang van de kerk. Mocht u nog niet volledig gevaccineerd zijn, dan vragen wij u zich van tevoren te laten testen. Indien u klachten heeft gerelateerd aan COVID-19 willen wij u uiteraard verzoeken thuis te blijven. Mocht de situatie tegen de tijd van het evenement wijzigen, dan brengen wij u daarvan graag op de hoogte.

Aanmelden

Stuur voor donderdag 23 september een e-mail naar leidsereunisten@gmail.com met daarin uw voor- en achternaam. Wie het eerst komt, het eerst maalt! Wij houden op dit moment een maximum van 100 personen aan. Indien u bij de gelukkige 100 zit, ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Mocht u niet bij de eerste 100 zitten, dan maken wij een wachtlijst. Mocht de situatie op 4 oktober zo zijn dat wij meer personen kunnen uitnodigen, dan zullen wij personen van de wachtlijst toelaten.

Wij kijken er naar uit!

Met Leidse groet,

Jan Quist
Cees Roëll
Ewoud Roosjen
Door Plantenga
Valerie Nauta
Roos van der Ven
Esther Lammers

Waarde Reünist,

Op donderdag 3 oktober 2019 is het 445 jaar geleden dat de stad Leiden na een maandenlange belegering werd bevrijd van de Spanjaarden. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren, organiseert het bestuur in samenwerking met Defensity College (het werkstudent- en vormingsprogramma van Defensie) een borrel met haring, wittebrood en hutspot.

Vanaf 17:26 is de tap geopend en wordt ons gebruikelijke samenzijn inclusief haring en wittebrood dit jaar verrijkt met hutspot en korenwijn. Deze borrel wordt u aangeboden door Defensity College om tezamen stil te staan bij de invloed van dit bijzondere stukje geschiedenis op de stad Leiden en de Nederlandse Krijgsmacht. Op deze wijzen houden wij onze banden feestlijk in ere.

Alle Leidse Reünisten die wonen en/of werken in Amsterdam zijn van harte welkom op het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) dat doorgaans voor het publiek gesloten is.

Kapitein-luitenant-ter-zee Nico Vermaire, commandant MEA, zal enige woorden tot u richten over de eeuwenoude band tussen Defensie en de stad Amsterdam.

Belangrijke informatie:
Het MEA is een gesloten defensieterrein. U dient zich daarom tijdig aan te melden. De wacht zal om een legitimatiebewijs vragen.
Zonder geldig legitimatiebewijs kunt u het terrein niet betreden!

Programma:
17:26 Ontvangst met haring en wittebrood
18:15 Een woord van welkom door KLTZ Nico Vermaire, Jan Quist en de oprichters van Defensie College
18:30 Hutspot
20:00 Vertrek van het MEA
Na afloop kunt u de borrel op eigen gelegenheid voortzetten bij het direct naastgelegen ‘Pension Homeland’.

Aanmelden
Stuur voor 19 september een e-mail naar la.vd.sandt@mindef.nl met daarin uw:
– Voornaam
– Achternaam
– Geboortedatum
– Geboorteplaats
– ID type (waarmee u zich zult legitimeren bij de poort)
– ID nummer (van bovenstaand ID bewijs)

Locatie
Marine Etablissement Amsterdam. Katenburgerstraat 7.
Openbaar vervoer: Bushalte Kattenburgerstraat, bus 48
Parkeren op het defensieterrein is niet mogelijk, wel zijn in de buurt betaalde parkeergelegenheden.

Tot dan!
Hartelijke groeten,

Namens Defensity College

Majoor W.A.C. van der Klis (Leiden ’01)
Programmamanager Defensity College
Ritmeester R.E. Hattink (Leiden ’99)
Hoofd Branding & Recruitment DC
Luitenant L.A. van der Sandt (Leiden ’13)
Alumnivereniging DC

Jan Quist
Paul Hugenholtz
Robert Barendsen
Cees Röell
Ewoud Roosjen
Valerie Nauta
Esther Lammers
Rozemijn van der Ven