3 oktober 2018: Leids Ontzet, Stadsschouwburg (Ajax Foyer)

Waarde reünist,

Op woensdag 3 oktober is het 444 jaar geleden dat de stad Leiden na een maandenlange belegering werd bevrijd van de Spanjaarden. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren organiseert het bestuur een borrel op:

woensdagavond 3 oktober

Graag heet het bestuur u die avond van harte welkom in de Ajax Foyer van de Stadsschouwburg met uitzicht op het Leidseplein in Amsterdam. Vanaf 18:00 uur is de tap geopend voor alle Leidse reünisten die wonen en/of werken in Amsterdam.

De watergeuzen bevrijdden de stad door de omliggende landerijen onder water te zetten. Op 3 oktober voeren zij via de Vliet de stad in. Tussen de achtergelaten spullen van de Spanjaarden vonden de hongerige inwoners van Leiden onder meer wortelen, uien en pastinaken, waar zij hutspot van maakten. Samen met de haring en wittebrood die de watergeuzen meebrachten werd de honger van de Leidenaren eindelijk gestild, het ontzet van Leiden was een feit.

Het bestuur biedt u die avond graag een haring aan, maar uw drankjes moet u zelf betalen :).

Bereikbaarheid
De Stadsschouwburg ligt aan het Leidseplein 26 in Amsterdam. Via het openbaar vervoer is de Stadsschouwburg goed bereikbaar.

Openbaar vervoer
U bereikt de Stadsschouwburg (halte Leidseplein) met tram 2, 11 en 12 (vanaf Centraal Station), met tram 5 (vanaf Station Zuid), met tram 19 (vanaf Station Sloterdijk) en tram 1 (vanaf Muiderpoortstation). Ook tram 7 stopt op het Leidseplein, net als buslijnen 282, 283, 284, 288. U kunt ook metro 52 (Noord-Zuidlijn) nemen, vanaf halte Vijzelgracht is het ca. 10 min. lopen.

Parkeren
In het centrum van Amsterdam geldt betaald parkeren. Er zijn een aantal parkeergarages in de buurt van het Leidseplein, waaronder Q-Park Byzantium, Parkeergarage ParkBee Overtoom en Q-Park Europarking.

Tot dan!

Hartelijke groeten,

Paul Hugenholtz
Robert Barendsen
Cees Röell
Ewoud Roosjen
Valerie Nauta
Esther Lammers

PS: we vragen u graag anderen erop te attenderen dat dit jaar de borrel plaatsvindt in de Stadsschouwburg. Wij zijn ook te vinden op Facebook: Leidse Reünisten Amsterdam.