3 oktober 2017: Leids Ontzet, Vault Bar (Waldorf Astoria)

Waarde reünist,

Op dinsdag 3 oktober is het 443 jaar geleden dat er een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad Leiden. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren organiseert het bestuur een borrel op:

dinsdagavond 3 oktober

Graag heet het bestuur u die avond van harte welkom in Vault Bar van het Waldorf Astoria aan de Herengracht in Amsterdam. Vanaf 18:00 uur is de tap geopend voor alle Leidse reünisten die wonen en/of werken in Amsterdam.

De watergeuzen bevrijdden de stad door de omliggende landerijen onder water te zetten. Tussen de achtergelaten spullen van de Spanjaarden vonden de hongerige inwoners van Leiden onder meer wortelen, uien en pastinaken (aardappelen kende men nog niet). Hier werd hutspot van gemaakt. Samen met haringen en wittebrood van de geuzen werd de honger in de stad gestild.

Het bestuur biedt u die avond graag een haring aan, maar uw drankjes moet u zelf betalen :).

Het Waldorf Astoria ligt aan de Herengracht 542-556 (tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat). Tram 4 en tram 9 stoppen bij het Rembrandtplein. Vanaf daar is het 3 minuten lopen. Daarnaast kunt u in de omgeving (betaald) parkeren op de gracht. Mocht het moeilijk zijn een plekje te vinden, dan kunt u altijd terecht in de parkeergarage onder de Stopera aan het Waterlooplein. Vanaf daar is het 10 minuten lopen.

Tot dan!

Hartelijke groeten,

Paul Hugenholtz
Robert Barendsen
Cees Röell
Ewoud Roosjen
Elisabeth de Mol van Otterloo

PS: naast de inzet van verschillende media, vragen we u graag elkaar erop te attenderen dat de borrel dit jaar plaatsvindt op een andere plek.